O mamă riscă închisoare pentru abandonarea copiilor

malchikvdetdome

O cernăuțeancă de 29 de ani a nimerit în vizorul organelor de drept pentru că și-a abandonat cei doi copii minori ai săi. Poliția a constatat că femeia ducea un mod nesănătos de viață și locuia, împreună cu cele două fiice ale sale de patru și, respectiv, un anișor, într-o încăpere ce nu era acomodată condițiilor de trai.

De asemenea, se știe că femeia primea lunar indemnizații sociale de la stat, pe care le cheltuia pentru necesitățile proprii. Ulterior femeia a dispărut, iar fetițele au fost găzduite de o femeie în vârstă de 52 de ani, care a și alertat poliția. Fetițele au fost duse mai întâi la spital, deoarece aveau probleme de sănătate, iar mai apoi la o casă de copii din oraș.

În cursul cercetărilor, colaboratorii organelor de drept au aflat că acesta nu este primul caz când respectiva mamă își lăsa copiii în voia sorții. Pentru asemenea comportare față de copii femeia riscă să fie limitată de libertate pentru o perioadă de doi ani. Organele judiciare au inițiat privarea acestei „mame” de drepturile părintești.

Lasă un răspuns