O montare inedită pe scena Teatrului din Botoșani

Screenshot_4

La 17 noiembrie a.c., la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc premiera spectacolului „Cum apar nebunii”, pus în scenă de regizoarea cernăuțeană Ludmila Skripka.

Prin acest spectacol Ludmila Skripka aduce pe scena teatrului botoșănean o montare inedită, aparținând unei specii a genului dramatic, prezentată în premieră la Botoșani. Directorul teatrului, Traian Apetrei, a menționat: „Venim cu o undă de bucurie, cu haz, cu o farsă – un gen inedit adus în atenția publicului botoșănean. Venim cu o poveste despre eterna dragoste, cu o poveste în care surprinzător și deosebit de agreabil este modul în care se ajunge la împlinirea dragostei. În final toată lumea va respira ușurată, încântată, va vedea că, până la urmă, ceea ce rămâne de necazurile vieții de zi cu zi este dragostea, acest sentiment al împlinirii”.

Este vorba despre o comedie savuroasă, unde nimic nu este ceea ce pare la prima vedere. De altfel, aceasta a şi fost intenția regizoarei, dorind să acorde spectatorilor un umor sănătos și purificator. „Am dorit foarte mult ca spectatorii, care vor veni la teatru, să uite de problemele cotidiene, să asculte și o muzică bună, să râdă și să-și ridice dispoziția”, a accentuat regizoarea Ludmila Skripka.

Regizoarea Teatrului muzical-dramatic „Olga Kobyleanska” din Cernăuți nu este la prima colaborare cu trupa teatrală din Botoșani. Regizoarea ucraineancă a realizat și spectacolul „Tu ești Dumnezeul meu” – unul dintre cele mai bune spectacole ale Teatrului din Botoșani în ultimii doi ani.

Calitatea trupei de actori a determinat-o să revină la Botoșani. „Îmi este plăcut să lucrez cu acest colectiv. Actorii, directorul, sunt predispuși ca la teatru să fie spectacole minunate”, a declarat Ludmila Skripka.

Lasă un răspuns