O nouă ediție a Caravanei cinematografice românești în Ucraina.

CEFFTm

GCC Film GLOBAL SRL, în colaborare cu Centrul Național al Cinematografiei, Uniunea Producătorilor de Film si Audiovizual din Romania – Patronatul Societăților Producătoare din Cinematografie si Televiziune, Arhiva Națională de Film din România, cu sprijinul nemijlocit al Societatii pentru Cultura Româneasca Mihai Eminescu din Regiunea Cernăuți, lansează la Cernăuți Caravana Cinematografică ROMÂNI PENTRU ROMÂNI, Cunoașterea  filmului și a cinematografiei româmești. ediția a IV-a, Ucraina 201și Cinemateca Româna în Ucraina -2019

Proiectele au drept scop promovarea filmelor artistice românești valoroase, a noutăților apărute și premiate din cinematografia româneasca, precum și dezvoltarea legăturilor dintre cineaștii și actorii români, personalități culturale de etnie română din țară și străinătate cu minoritațile românești din Ucraina.

Proiecțiile  unor  filme artistice, documentare și de animație, cu participarea principalilor realizatori, producători, regizori, actori și critici de film se vor derula pe tot parcursul anului 2019 și vor fi coordonate de profesor universitar, regizor Dinu Tănase, critic de film Mihai Fulger- directorul Arhivei Naționale de Film a României, precum și de producătorul de film Dumitru Pohuș.

Un rol de seama la aceste proiecte culturale îl va avea ziaristul și poetul Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Cultura Românească Mihai Eminescu din Regiunea Cernăuți.

Filmele au fost selecționate de Arhiva Națională de Film a României și sunt realizate de Mircea Drăgan, Constantin Vaeni, Mircea Danieluc, Nicolae Mărgineanu, Vivi Drăgan Vasile, Sergiu Nicolaescu, Șerban Marinescu, Mircea Saucan, Laurențiu Damian, Iulian Mihu, Virgil Calotescu si alți mari regizori și creatori, realizate în perioada 1918-2018.

Caravana Cinematografică va avea o durata de 5 zile, iar Cinemateca Româna a proiectat și va proiecta filme românești, în diverse orașe, comune, facultăți și școli, va răspunde la orice propunere  privind popularizarea artei cinematografice.

La aceste proiecții vor participa realizatori și actori români.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

GCC FILM GLOBAL, împreuna cu Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din România – Patronatul Societatilor Producatoare din Cinematografie si Televiziune, Arhiva Nationala de Film din România și cu sprijinul nemijlocit al SOCIETĂȚII PENTU CULTURA ROMÂNEASCĂ MIHAI EMINESCU DIN REGIUNEA CERNĂUȚI – UCRAINA, organizează pe parcursul anului 2019 o nouă ediție a Caravanei cinematografice românești în Ucraina.

Având în vedere că proiectele cinematografice se regăsesc la a IV-a ediție și ne-am bucurat foarte mult de sprijinul dumneavoastră mediatic în anii 2016, 2017 și 2018 am hotărât ca înainte de debutul acestor evenimente sa vă invităm la conferința de presă ce va avea loc la sediul SCR „Mihai Eminescu”, vineri, 15 martie 2019, ora 13.00, unde va avea loc și o premieră absolută a filmului artistic românesc Valea Orbilor de Ion Ionescu.

Prezența dumneavoastră ne-ar impulsiona și am fi onorați dacă ne-ați face propuneri de îmbunătățire a calității acțiunilor noastre în cadrul acestei întâlniri, rugându-vă să nu publicați comunicatul de presă atașat decât după întâlnire și a unor eventuale modificări, propuse de dumneavoastră.

Va așteptam cu drag, rugându-va sa ne confirmati prezența dumneavoastră la tel. 00380506274156 sau e-mail: vasilebycu@gmail.com.

Lasă un răspuns