O thailandeză a fost condamnată la 150 de ani de închisoare. Află de ce

sentinta_in_dosarul_transferurilor_de_fotbalisti_s_a_amanat_in_cazul_valiza_procurorii_cer_condamnarea_lui_gigi_becali_la_4_ani_de_inchisoare_8765373_13616200

O thailandeză a fost condamnată vineri la o pedeapsă de 150 de ani de închisoare, în special pentru crimă de lezmajestate, într-o atmosferă extrem de tensionată în regat după o lună de la moartea regelui Bhumibol, relatează AFP citat de Agerpres.

Kramonthas Thanathornkositcheera (62 de ani) ”a fost condamnată la 150 de ani de închisoare”, a anunțat Parchetul din Bangkok. Dar pedeapsa femeii a fost redusă la 50 de ani de închisoare, pedeapsa maximă în Thailanda.

Ea a fost găsită vinovată că a pretins că are legături cu familia regală în scopul de a extorca echivalentul a 135.000 de euro de la editori între 2010 și 2014.

Femeia le dădea asigurări victimelor sale că, ”dacă fac donații pentru familia regală”, vor primi în schimb favoruri, a afirmat reprezentantul Parchetului la audiere.

Pentru a avea credibilitate în rândul victimelor sale, ea a pus la punct documente false ale administrației regale și pretindea că reprezentanți ai palatului au asistat la serbarea zilei sale de naștere.

Familia regală cântărește greu în economia thailandeză, controlând marile întreprinderi. Ea este protejată de o lege privind lezmajestatea, una dintre cele mai aspre din lume, care este aplicată cu zel de la lovitura de stat militară ce a avut loc în 2014 în numele apărării monarhiei.

Monarhia thailandeză este într-o etapă de tranziție, în așteptarea urcării pe Tron a prințului Maha Vajiralongkorn, care a cerut un termen înainte de preluarea funcției.

Legea privind lezmajestatea este larg utilizată pentru a-i reduce la tăcere pe opozanții regimului, în special pe internet.

Lasă un răspuns