Oameni de afaceri germani vor să investească în Crimeea

5426_p_03_img_0001

Oamenii de afaceri germani sunt gata să propună Crimeii şi Sevastopolului proiecte în valoare de circa 250 milioane de euro, a declarat jurnaliştilor unul dintre membrii delegaţiei germane, Ber-nhardt Miller, după încheierea întâlnirii cu conducerea Sevastopolului.

„Propunerile noastre vizează întreaga Peninsulă Crimeeană. În primul rând ne interesează prelucrarea deşeurilor, iar apoi activitatea privind turismul şi hotelurile. Pentru început suntem gata să investim 250 milioane de euro, însă acesta este doar începutul”, — a declarat Miller.

Potrivit afirmaţiilor lui, în Germania există un număr suficient de oameni de afaceri, care sunt gata să investească în economia peninsulei, în ciuda sancţiunilor existente. Miller a subliniat că delegaţia germană se află pentru a doua oară în Crimeea, prima vizită având loc în luna noiembrie 2015, când a fost creată comunitatea ruso-germană pentru relaţii industriale şi culturale.

În prezent, din aceasta fac parte peste 80 de reprezentanţi ai businessului german, care sunt gata să finanţeze proiecte în Crimeea şi Sevastopol. Produsele retailerului german Metro şi a celui francez Auchan sunt livrate prin portul Kerci şi vândute în mod liber în Crimeea, în ciuda sancţiunilor UE impuse împotriva Rusiei, transmite Reuters. „Produsele cu nume de marcă ale Metro şi Auchan pot fi văzute la vânzare pe rafturile magazinelor din Crimeea”, — spune articolul. La rândul lor, retailerii europeni declară că nu încalcă sancţiunile, deoarece magazinele sunt gestionate de filialele lor ruseşti, care nu fac obiectul sancţiunilor UE.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a avertizat autorităţile ucrainene despre necesitatea realizării reformelor economice şi politice; în caz contrar, Kievul ar putea să se ciocnească cu situaţia în care UE va renunţa la sancţiunile împotriva Rusiei, informează Reuters. Biden a recunoscut că de la începutul crizei din Ucraina pierde câte 2-3 ore pe săptămână în discuţiile telefonice cu liderii ucraineni, convingându-i să realizeze reformele, „promovând”, în continuare, în Germania, Franţa şi Italia ideea menţinerii politicii de sancţiuni.

Добавить комментарий