Obiectele patrimoniului Moldovei din Ucraina, în vizorul Consiliului Suprem de Securitate

imagine principala

Președintele R. Moldova Maia Sandu recomandă Guvernului să examineze oportunitatea angajării unei companii care să facă auditul financiar pentru fiecare obiect care face parte din patrimoniul Republicii Moldova de pe teritoriul Ucrainei.

Maia Sandu a mai cerut să stabilească strategia de negociere cu partea ucraineană pentru a rezolva problemele unde sunt litigii, transmite  Știri.md cu referire la IPN.

Prioritar să fie examinată situația legată de Consulatul Republicii Moldova la Odesa și Sanatoriul „Moldova” din Truscaveț și să vină cu un raport în adresa Consiliului Suprem de Securitate (CSS) până pe 15 aprilie.

Declarații în acest sens au fost făcute de Maia Sandu după ședința Consiliului.

Potrivit Maiei Sandu, mai multe bunuri care au fost sau sunt în proprietatea Moldovei, au fost preluate sau sunt în proces de a fi preluate abuziv.

Ea a cerut de la toate instituțiile care au în subordine obiecte pe teritoriul Ucrainei să vină cu informații detaliate despre situația acestor întreprinderi: starea financiară, problemele de ordin legal.

Ea a remarcat că, în cadrul ședinței CSS, Procuratura Generală a spus ca sunt deschise procese penale pe aceste cazuri, respectiv, așteaptă ca ancheta să fie desfășurată cât mai repede și așteaptă să vadă soarta lor în instanța de judecată.

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

 

Добавить комментарий