Ocupanţii au pierdut controlul asupra chimicalelor  aduse din Rusia

15 01 2022 INFO 2

Pe teritoriul ocupat din Donbas s-a produs o scurgere de chimicale. Serviciul ucrainean de informaţii presupune că acest fapt poate fi folosit ca motiv pentru intervenţia Rusiei, transmite RBK-Ucraina cu referire la contul de Facebook al Direcţiei principale de informaţii a Ministerului Apărării. Potrivit datelor Serviciului de informaţii, ocupanţii au pierdut controlul asupra chimicalelor  aduse din Rusia. „Serviciul militar de informaţii al Ucrainei comunică: la 14 ianuarie în oraşul Gorlovka, la Întreprinderea „Concernul Stirol”, pe teritoriul ocupat de trupele ruse, au fost aduse capacităţi cu amoniac, din care, în rezultatul dereglării ermeticităţii, în aer au fost degajate substanţe toxice”, se subliniază în comunicat.

Direcţia principală de informaţii presupune că această catastrofă tehnogenă poate fi folosită pentru a învinui Ucraina de aplicarea substanţelor chimice toxice. La rândul său, aceasta poate servi drept motiv pentru extinderea agresiunii armate ruse.

RBK-Ucraina aminteşte că în decembrie ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a declarat: companiile militare americane particulare pregătesc o provocare în Donbas, inclusiv cu folosirea chimicalelor. Partea ucraineană a răspuns că aceasta este un scenariu rus de provocare. În ajun s-a comunicat că SUA dispun de dovezi că Rusia pregăteşte un motiv pentru invazia în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий