Oficial european: Sarcina principală a lui Zelenski va fi achitarea „datoriilor uriașe” ale Ucrainei

images_cms-image-000069498

Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, a anunțat că sarcina principală a lui Vladimir Zelenski în următorii ani va fi achitarea „datoriilor uriașe” ale Ucrainei.

„În anii care urmează, Ucraina trebuie să lichideze aceste datorii, care depășesc 30% din bugetul anual al țării”, a declarat Hahn. Oficialul a subliniat, de asemenea, că aceasta nu este o sarcină ușoară și cetățenii trebuie să se concentreze asupra acestei probleme, relatează TASS, potrivit RIA Novosti. Totodată, Hahn a menționat și apropierea datei de valabilitate a contractului privind furnizarea de gaze rusești, care încetează în 2019.

La începutul lunii mai, presa rusă relata că rata datoriei publice a Ucrainei față de PIB a scăzut până la 59% după primul semestru din 2019, după ce anterior ajunsese la 71%. În luna aprilie, premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, a anunțat că suma datoriilor a scăzut în mod stabil din anul 2016 și a asigurat că, în timpul următorilor doi ani, aceasta este preconizată să fie redusă până la 41%, notează Deschide.md.

Добавить комментарий