Oficial ucrainean: Persoanele evacuate din Wuhan vor fi  plasate în carantină  în sanatoriul  de la Novi Sanjary

VGRthvlk

Ucrainenii evacuați din China vor fi  plasați pentru 14 zile  în carantină  în sanatoriul din satul Novi Sanjary din regiunea Poltava, unde vor fi supravegheați de personal medical calificat, scrie  pe Facebook viceministrul Afacerilor Interne  din Ucraina, Anton Gerașcenko, notează Libertatea Cuvântului.

„Sanatoriul Ministerului Afacerilor Interne din Novi Sanjary este pregătiti să plaseze în carantină de 14 zile  ucrainenii evacuați din  Republica Populară Chineză. În timpul carantinei vor fi îngrijiți de medici și asistente calificate. Isteria creată de anumite persoane va lua sfârșit. Probabil, unii se vor simți rușinați că nu au dorit să accepte revenirea compatrioților în patrie”, scrie Gerașcenko.

De asemenea, al menționează că poliția, salvatorii și alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor asigura siguranța și ordinea în timpul carantinei.

Reamintim că la Novi Sanjary localnicii au organizat acțiuni de protest împotriva plasării în carantină  a cetățenilor evacuați din orașul chinez Wuhan în sanatoriul militar din a această localitate. A fost necesară intervenția poliției pentru deblocarea accesului către acest sanatoriu.

De menționat că din epicentrul răspândirii coronavirusului sunt evacuați 48 de ucraineni și 27 de străini evacuați.

În total la bordul aeronavei se află 73 de persoane, care urmează să fie plasate în regim de carantină pe un termen de 14 zile.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий