Oficial ucrainean: Ucraina, la un pas de un război fierbinte

avakov

Politica promovată de Rusia față de Ucraina poate duce la declanșarea unui război fierbinte, a declarat într-un interviu  acordat  pentru „Ukrainska pravda”  (Adevărul ucrainean) ministrului de Interne, Arsen Avakov.

„Este clar că o operațiune militară de amploare în Ucraina este plină de riscuri și pierderi pentru Putin, pentru că noi știm deja cum să ripostăm. Dar și noi putem suferi  pierderi uriașe”, a spus el.

Avakov a sugerat că „forțele armatei ocupatoare formată din  mercenari ruși, care sunt mai mari decât forțele armate britanice, vor lansa un atac , de exemplu, în direcția Mariupol sau Kramatorsk”. Aceasta, potrivit ministrului, va fi o misiune foarte dificilă pentru Federația Rusă, deoarece potențialul militar al Ucrainei a crescut semnificativ începând cu 2014.

„Trebuie să înțelegem că raportul dintre forțele noastre și cele ale Federației Ruse sunt foarte diferite. Acum avem rachete noi și multe alte lucruri, dar  această luptă va fi foarte dificilă. Noi  trebuie  să ținem cont că acest lucru este posibil.  O astfel de ciocnire  va aduce pierderi pentru Putin, dar pentru Ucraina pierderile vor fi catastrofale.  Dar noi nu avem de ales și trebuie să fim pregătiți și pentru un astfel de scenariu. Ne v-om apăra!”, a adăugat Avakov.

Reamintim că la 14 aprilie s-au împlinit exact 4 ani de la începutul Operațiunii antiteroriste din estul Ucrainei. Potrivit ONU, conflictul armat din Donbas este unul dintre cele mai sângeroase conflicte din Europa după sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Acest lucru este menționat în raportul Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al Națiunilor Unite.

Libertatea Cuvântului

Добавить комментарий