Oficial ucrainean: Ucraina nu va tărăgăna adoptarea legii privind minoritățile naționale

727996_771x517

Ucraina lucrează acum la un proiect de lege privind minoritățile naționale, așa cum prevede legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat. Despre aceasta a declarat vineri viceprim-ministrul ucrainean pentru Integrare Europeană și Euroatlantică, Dmytro Kuleba, la un briefing comun cu ministrul ungar al Afacerilor Externe, Szijjártó Péter, notează Libertatea Cuvântului cu referire la UA TV.

„Ministerul Culturii, Tineretului și Sportului din Ucraina elaborează în mod  activ acest proiect de lege și vor avea loc mai multe discuții publice. După aceea, el poate fi înaintat în Parlament. Nu pot spune chiar acum când va  ajunge  în Parlament, dar asigur că Ucraina nu va tărăgăna acest proces ”, a spus Kuleba.

Potrivit acestuia, Ucraina își îndeplinește obligațiile internaționale în domeniul protecției minorităților naționale.

De menționat că astăzi la Kiev Ucraina și Ungaria au convenit asupra reluării activității comisiei interguvernamentale

„Dacă reuniunea comisiei interguvernamentale va avea succes, aceasta va deschide calea unei întâlniri între prim-ministrul Viktor Orban și președintele Volodymyr Zelenskyi  în primăvară „, a declarat Szijjártó.

El a spus că comisia va discuta despre deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei și despre deblocarea unui împrumut de infrastructură de 50 de milioane de euro.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns