Oficiul Secretarului General al ONU a cerut ca toți cei responsabili pentru atacul terorist cu rachetă în Dnipro să fie aduși în fața justiției

17 01 2023 F 4

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, consideră că atacul rusesc cu rachete asupra unui bloc locativ din Dnipro este un ordinar exemplu de încălcare a legilor războiului. Despre aceasta a declarat reprezentantul Oficiului Secretarului General al ONU, Stephanie Tremblay. Ea a menționat că atacul asupra blocului de locuit a fost unul dintre cele mai grave de la începutul războiului la scară largă din Ucraina.

La rândul său, coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare în Ucraina, Denise Brown, a afirmat necesitatea de a desfășura o investigație adecvată a acestei crime de război și de a aduce toți cei responsabili în fața justiției.

Se știe acum că 40 de persoane au murit în atac și alte 75 au fost rănite, dar această cifră nu este definitivă, deoarece operațiunea de salvare este încă în desfășurare.

Anterior reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU,  Serghii Kyslyţia, s-a adresat membrilor Consiliului de Securitate al Organizației după atacul cu rachete rusești asupra unui bloc locativ  din oraşul Dnipro.

17 01 2023 F 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий