Oleg Slobodian: Gardul de înaltă securitate de la frontiera Ucrainei cu Rusia este construit în proporție de circa 30 la sută

382519

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, Oleg Slobodian, a declarat că gardul de înaltă securitate de la graniţa cu Rusia, aşa-numitul „zid” proiectat de autorități după anexarea Crimeii, este finalizat în proporţie de aproximativ 30%.

Potrivit lui Slobodian, procesul care presupune construirea acestui gard nu decurge aşa cum şi-ar dori oficialii, „însă proiectul este important pentru Ucraina și este nevoie de toate eforturile pentru a-l putea finaliza”.

„Proiectul se desfășoară în concordanță cu finanțarea alocată. În prezent, stadiul de implementare a proiectului a ajuns la aproximativ 30%, ceea ce corespunde cu suma finanțării” – a precizat Oleg Slobodian, adăugând că, pe segmentul din regiunea Harkiv, unde acest proiect este aproape finalizat, nivelul controlului asupra frontierei ucraineano-ruse este de aproape 100%, notează Rador.

Reprezentantul serviciului de frontieră a mai remarcat că, deși termenele pentru această construcție au fost amânate de mai multe ori, din cauza problemelor legate de finanțare, implementarea proiectului nu a fost sistată niciodată. Construcţia gardului de înaltă securitate ar putea fi finalizată în 2020-2021.

Lasă un răspuns