Oleksii Danilov: „Victoria întotdeauna e de partea oamenilor luminii”

Секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Алексей Данилов во время брифинга по результатам заседания СНБО, в Киеве, 13 марта 2020 г. Фото Ратынский Вячеслав / УНИАН

Situația din conducerea militară și politică rusă este tensionată.  Acolo există conflicte din cauza eșuării planurilor de a ocupa Kievul în trei zile, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei, Oleksii Danilov, într-o emisiune comună a canalelor TV. „În momentul de faţă continuă clarificarea relațiilor în cadrul conducerii politico-militare a Federației Ruse. Situația acolo este destul de tensionată. Fiecare caută să demonstreze că nu este de vină că nu Kievul n-a fost ocupat în trei zile… Unii generali sunt concediați, iar pe alţii Forțele noastre armate îi eliberează prin încărcătura „200” (adică sunt trimişi în Rusia în sicrie – n.n.). Asupra noastră aceasta nu influențează  în niciun fel”, a accentuat Oleksii Danilov. El a adăugat că trupele ruse vor fi reformatate pentru că nu au reușit să ne cucerească rapid țara, dar asta nu înseamnă că pericolul a dispărut, inamicul încă  n-a depus armele. „Suntem conştienţi de faptul că victoria va fi a noastră, pentru că oamenii luminii câștigă întotdeauna, iar noi suntem oameni luminii”, a subliniat Oleksii Danilov.

Acum Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că scopul „operaţiei speciale”  „a fost” eliberarea Donbasului. Pierderile generale ale armatei ruse în forţă vie a depăşit cifra de 16 mii persoane.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti

Добавить комментарий