Oligarh ucrainean: Lista cu sanţiunile ruseşti a fost redactată la Administraţia Prezidenţială din Kiev

sancţiuni

Lista cu persoanele fizice şi companiile ucrainene vizate de sancţiunile impuse de Rusia a fost redactată  la Administraţia Prezidenţială din Kiev, a declarat pentru agenţia UNIAN,oligarhul ucrainean Igor Kolomoiskii.

„Pot spune cine a făcut parte din colectivul de redacție care a lucrat cu această listă: Poroșenko, Rojkov, Paseniuk, Kononenko. Medveciuk  a lucrat pe post de poștaș. Poroşenko a ştrers personal numele meu din listă pentru a arăta partenerilor americani că eu chipurile sunt agent al Kremlinului”, – a  spus Kolomoiskii.

De asemenea, Kolomoiskii atrage atenţia că în lista amintită a fost inclus şi ginerele lui Lui Kucima, Viktor Pinciuk, precum şi multe dintre dintre activele acestuia.

„După opinia mea, acest lucru se datorează faptului că relațiile dintre Poroşenko și Pinciuk s-au deteriorat”, a adăugat oligarhul ucrainean.

Amintim că Federaţia Rusă a introdus sancţiuni împotriva a 322 de cetăţeni ucraineni şi 68 de companii din Ucraina, decretul semnat de premierul Dmitri Medvedev conţinând măsuri restrictive care prevăd îngheţarea conturilor bancare, a bunurilor mobiliare, blocarea accesului la proprietate şi interzicerea retragerii capitalului din Rusia. Numele preşedintelui Poroşenko nu a fost inclus în listaă. În schimb, apare numele parlamentarului Grigorie Timiş, etnic român născut în regiunea Cernăuţi, membru al fracţiunii parlamentare Blocul lui Petro Poroşenko.

Lasă un răspuns