Olimpiada-2020: a patra medalie de argint a Ucrainei

Liudmyla Luzan, left, and Anastasiia Chetverikova of Ukraine compete in the women's canoe double 500m heat during the 2020 Summer Olympics, Friday, Aug. 6, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Sportivii ucraineni au început cu succes penultima zi a competiţiilor olimpice de la Tokyo. Canoistele Ludmila Luzan şi Anastasia Cetverikova au câştigat medalia de argint la canoe două persoane pe distanţa 500 metri. Anterior la canoe o persoană pe distanţa 200 metri Ludmila Luzan a fost medaliată cu bronz şi acum a urcat pe podium cu o treaptă mai sus împreună cu Anastasia Cetverikova.

Perechea ucraineană a sosit la Tokyo fiind pretendente la medalii. Cu câteva luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, Ludmila Luzan şi Anastasia Cetverikova au devenit campioane ale Europei.

Aceasta este a patra medalie de argint la activul Naţionalei Ucrainei. Proba la canoe feminin a fost introdusă pentru prima dată în programul olimpic anume la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice. Prin urmare, Ludmila Luzan şi Anastasia Cetverikova sunt primele vicecampioane ale Olimpiadei la canoe feminin, iar Ludmila Luzan este una dintre cele două canoiste care a câştigat două medalii la Tokyo, remarcă audiovizualul public ucrainean.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий