„Olimpienii” de la Școala românească nr. 10 din Cernăuți

Screenshot_1

Acum, la sfârșit de an școlar, încheiat pentru prima dată în istoria învățământului la distanță, Direcția orășenească de învățământ Cernăuți, a lansat proiectul „Ceremonia online „Olimpul elevilor-2020”. Fiecare instituție de învățământ din oraș, care are premianți la etapa a treia, regională, la olimpiadele din anul curent, a pregătit un subiect video cu participarea acestor elevi.

Acest subiect video, pe care vi-l propunem, a fost creat la Școala medie nr.10 cu limba română de predare, una dintre cele mai vechi școli românești din regiune. Aceste patru eleve confirmă că tradiția calității științei de carte este menținută în legendara școală de la Roșa, care a dat culturii românești o pleiadă întreagă de personalități. În fiecare an „olimpienii” de la Roșa participă cu succes la etapele regionale, alături de semenii lor de la școlile ucrainene, demonstrând un înalt nivel al cunoștințelor.

Iată numele „olimpienilor” din anul curent de la Școala medie nr.10. Naomi-Ana Rusnac, elevă în clasa a opta. Ea este învingătoare la olimpiada regională la limba și literatura română (profesoară Vera Todoriuc), a ocupat locul doi la olimpiada regională la limba și literatura ucraineană (profesoare Ina Ungureanu și Angela Morăraș). A mai avut și locul trei la olimpiada orășenească la limba engleză.

Lucia Gluseac, elevă în clasa a opta, are locul doi la olimpiada  regională la limba și literatura română (profesoară Vera Todoriuc). În afară de aceasta, Lucia este pasionată de pictură și a participat cu succes la diferite concursuri de artă.

Elona Borovâh, elevă în clasa a noua, s-a clasat pe locul doi la olimpiada regională la limba și literatura română (profesoară Reghina Bucaciuc). Ea a primit mențiuni și pentru participare la diferite concursuri.

Iuliana Cojocaru, elevă în clasa a zecea, a ocupat locul trei la olimpiada regională la limba și literatura română (profesoară Vera Todoriuc).

Acest subiect video durează patru minute, atât cât durează un cântec. Este un cântec de bun augur întru slăvirea științei de carte, de încurajare a acestor elevi talentați.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий