OMS atrage atenția asupra creșterii numărului de sinucideri în Ucraina

sinucidere

Conform raportului anual al Organizației Mondiale al Sănătății (OMS) Ucraina a ocupat locul 7 în lume în ceea ce privește rata sinuciderilor. Frecvența sinuciderilor în Ucraina constituie o rată de 22,4 cazuri la 100 mii populație.

Cele mai multe cazuri de sinucidere sunt înregistrate în Lituania (31.9) și Rusia (31).

Numărul de sinucideri în rândul cetățenilor ucraineni este de 1,5 – 3 ori mai mare decât în marea majoritate a țărilor industrializate. La acest capitol Ucraina a depășit chiar Japonia (18,5) și Finlanda (15,9) unde problema suicidului este foarte acută. Guvernele acestor țări finanțează activitatea centrelor de reabilitare, iar în instituțiile școlare, universitare și întreprinderi au loc activități informativ-preventive.

Organizația Mondială a Sănătății a subliniat faptul că aproape 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an pe plan mondial, iar suicidul reprezintă a doua cauză de deces în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 ani. Țările europene cele mai afectate de sinucidere sunt Lituania, Belarus, Polonia, Rusia, Letonia, Belgia, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Estonia, Finlanda și Suedia.

Lasă un răspuns