OMS: Multe țări din lume nu sunt gata pentru a reține posibila epidemie de coronavirus

Screenshot_20200226-164107_Gallery

 La cetățenii ucraineni și străini, evacuați din China, nu au fost depistat coronavirusului Covid-19, a declarat astăzi la briefingul de la Cabinetul de Miniștri, adjunctul ministrului Ocrotirii Sănătății, Viktor Leașko. El a fost astăzi numit medic-șef sanitar de stat, precizează Ukrinform.

„La momentul dat în Ucraina n-a fost înregistrat nici un caz de infectare cu coronavirus. Aven primele rezultate ale cercetării probelor luate de la persoanele care se află sub observație la Novi Sanjary – ele sunt toate negative”, a accentuat Viktor Leașko.

El a mai amintit că este a șaptea zi de când ucrainenii și cetățenii străini evacuați din China se află în izolare, simptome de boli respiratorii acute nu au fost înregistrate la nici unul dintre ei.

Vă amintim că la 20 februarie în Ucraina au fost evacuați din China 45 de cetățeni ucraineni și 27 de cetățeni străini, ei fiind cazați la centrul medical al Gărzii Naționale din Novi Sanjary, regiunea Poltava. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că multe țări din lume nu sunt gata pentru a reține posibila epidemie de coronavirus, deoarece nu dispun de sistemul de supraveghere epidemiologică la fel ca cel din China.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий