ONU anunță date despre pierderile de război în rândurile populației civile din Ucraina

16 05 Ф 7
Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a confirmat moartea a 8.836 de persoane și rănirea a 14.985 de civili în Ucraina, ca urmare a invaziei la scară largă a Rusiei. Acestea sunt datele organizației din 24 februarie 2022 până în 14 mai 2023.
ONU a subliniat că numărul real al morților este mult mai mare, deoarece există întârzieri în primirea informațiilor din unele locuri în care lupte intense sunt în desfășurare, iar multe rapoarte trebuie încă confirmate. „Aceasta se referă, de exemplu, la localitățile Mariupol (regiunea Donețk), Lysyciansk, Popasna și Severodonețk (regiunea Lugansk), unde, potrivit rapoartelor, au existat numeroase cazuri de moarte sau rănire a civililor”, se arată în comunicat.
De la începutul lunii mai, ONU a înregistrat moartea a 93 de persoane și rănirea a 331 de civili în Ucraina. Majoritatea pierderilor înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o suprafață mare de distrugere, inclusiv a artileriei grele și lansatoarelor de rachete, precum și a loviturilor aeriene.
Oficiul Procurorului General al Ucrainei a comunicat anterior că, la 19 aprilie, a înregistrat aproximativ 80.000 de cazuri de potențiale crime de război comise de armata rusă de la începutul invaziei la scară largă.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий