ONU: Jihadiştii au ucis sute de persoane şi au recrutat copii soldaţi în nordul Irakului

14677428182eeskgdhc5to-840x480

Militanţii din organizaţia jihadistă Statul Islamic au ucis sute de persoane, printre care 50 de dezertori şi 180 de foşti angajaţi ai guvernului irakian, în zona oraşului Mosul, din nordul Irakului, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, potrivit Reuters.

Jihadiştii au transportat 1.600 de persoane din oraşul Hammam al-Alil către Tal Afar, posibil pentru a fi folosite drept scuturi umane împotriva loviturilor aeriene. De asemenea, 150 de familii au fost duse la Mosul miercuri.

Militanţii SI le-au spus locuitorilor din Hammam al-Alil că trebuie să-şi predea copiii, în special băieţii cu vârste peste nouă ani, în ceea ce pare a fi o recrutare de copii soldaţi.

SI deţine circa 400 de femei kurde, yazidi şi şiite la Tal Afar şi este posibil să fi ucis alte 200 la Mosul, a adăugat Ravina Shamdasani.

Naţiunile Unite au date şi despre lovituri aeriene soldate cu victime în rândul civililor, o astfel de acţiune ucigând miercuri seară patru femei şi rănind alte 17 în cartierul Al-Qudus din estul Mosulului.

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns