ONU nu va mai distribui ajutoare alimentare Ucrainei

sediul_onu_organizatia_natiunilor_unite_19810400

Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM) a anunțat marți că nu va mai distribui ajutoare alimentare persoanelor afectate de conflictul din estul Ucrainei în următoarele două luni din cauza lipsei de fonduri, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al PAM a afirmat că resursele din ce în ce mai puține fac foarte dificilă menținerea operațiunilor sale în Ucraina.

Acesta a precizat că Programul Alimentar Mondial al ONU va menține o prezență limitată în estul Ucrainei cel puțin până la mijlocul anului 2018 și va continua să monitorizeze situația.

Un grup de ONG-uri, între care Acțiune împotriva Foametei, Medecins du Monde și ACTED (Agenția pentru Cooperare Tehnică și Dezvoltare), au cerut pe 22 noiembrie comunității internaționale să acționeze în estul Ucrainei unde o criză umanitară „uitată” afectează patru milioane de persoane.

În raportul „Nevoile umanitare din Ucraina pentru 2018”, OCHA afirmă că 200.000 de oameni care trăiesc în zona frontului din estul Ucrainei sunt expuși zilnic riscului de a-și pierde viața sau de a fi răniți, relatează Agerpres.

Lasă un răspuns