ONU: Rusia, ţară ocupantă a peninsulei Crimeea.

img_como_trabajar_en_la_onu_10369_orig-e1448709573730

Rusia a fost numită drept ţară ocupantă a peninsulei Crimeea într-o rezoluție a Comisiei pentru drepturile Omului a ONU. Pentru adoptarea acestui document au votat 73 de țări-membre a organizaţiei mondiale, 23 au fost împotrivă – despre aceasta a declarat  Misiunea permanentă a Ucrainei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite.

Decizia a fost calificată de către liderul ucrainean, Petro Poroșenko, drept o victorie.

„Pentru prima dată la nivel internațional, acest lucru a fost confirmat în mod clar. De asemenea, a fost subliniat faptul că peninsula Crimeea și Sevastopol rămân a fi teritoriul Ucrainei şi că regiunea este ocupată temporar”, a declarat Petro Poroșenko

Șeful statului ucrainean a mai declarat că prin rezoluția ONU Rusiei i se cere să înceteze abuzurile împotriva locuitorilor Crimeei, să elibereze ucrainenii deţinuţi ilegal și să permită observatorilor internaționali să monitorizeze toată această situație.

Acum două zile, Tribunalul de la Haga a publicat un raport anual al Curţii Penale Internaţionale, potrivit căruia anexarea Crimeei reprezintă un conflict armat internațional între cele două țări.

Lasă un răspuns