ONU: Schimbările climatice — principala ameninţare la nivel global de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

409270

Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat luni, în cadrul summit-ului ONU de la Madrid privind schimbările climatice, că acest fenomen este principala ameninţare la nivel global de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Oficialul a mai spus că nicio ţară nu va fi ocolită de efectele catastrofale ale încălzirii globale şi a adăugat că dreptul oamenilor la viaţă, sănătate, alimente, apă, adăpost şi dezvoltare sunt deja afectate de schimbările climatice.

„Printre nenumăratele provocări privind drepturile omului din primele două decenii ale secolului XXI, urgenţa provocată de schimbările climatice reprezintă, probabil, cea mai mare ameninţare pentru drepturile omului de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial”, a spus Bachelet.

Ea a adăugat că omenirea datorează „recunoştinţă milioanelor de copii, adolescenţi şi adulţi care s-au exprimat” în legătură cu această criză.

Declaraţia oficialului ONU vine în condiţiile în care adolescenta suedeză Greta Thunberg, cunoscută în întreaga lume pentru opiniile sale referitoare la încălzirea globală, a făcut apel la mass-media din întreaga lume să fie mai atentă la situaţia gravă în care se află planeta decât la povestea sa personală.

Organizaţia Meteorologică Mondială a anunţat săptămâna trecută că deceniul actual ar urma să fie cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, iar planeta se îndreaptă spre o creştere cu peste trei grade Celsius a valorilor medii de temperatură până la finalul secolului dacă nu vor fi luate măsuri urgente în acest sens.

Добавить комментарий