Opinia comunității maghiare din Transcarpatia, luată în considerare la elaborarea legii despre minoritățile naționale din Ucraina

p_503826_1_slidertop2

Ucraina s-a angajat să implice reprezentanții minorității maghiare din regiunea Transcarpatia în elaborarea legii privind minoritățile naționale, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, după întlnirea avută miercuri la Kiev cu omologul său maghiar, Peter Szijjarto, potrivit Evropieska pravda, notează Libertatea Cuvântului.

„Când vine vorba de elaborarea legii privind minoritățile naționale, cu siguranță trebuie să se realizeze cu implicarea comunității maghiare”,  a spus Kuleba.

De menționat că Ungaria consideră necesar să se poarte discuții bilaterale despre legea educației și legislația lingvistică din Ucraina, care încălcă drepturilor etnicilor maghiari din Transcarpatia. Ucraina a fost de accord să negocieze pentru soluționarea litigiului privind Legea Învățământului.

Reamintim că miercuri, 27 ianuarie, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a efectuat o vizită de lucru în Ucraina unde a avut programate discuții cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий