Orașul Cernăuți e pregătit pentru începerea sezonului de încălzire

DSC_04241

La Cernăuţi sezonul de încălzire va începe la timp. Informaţia a fost făcută de către primarul oraşului, Oleksii Kaspruk în cadrul unui briefing.

Serviciile corespunzătoare finalizează lucrările de profilaxie şi reparaţie a reţelelor inginereşti, iar fondul locativ e pregătit pentru conectarea la sistemul centralizat de încălzire. Cu toate acestea, sunt unele probleme legate de datoria pe care o are Întreprinderea comunală „Cernivţiteploko-munenergo” faţă de Societatea „Cernivţioblenergo”. În cazul în care nu va fi găsit un compromis, la una din următoarele sesiuni ale Consiliului Orăşenesc Cernăuţi va fi abordată chestiunea privind acordarea unui ajutor financiar pentru întreprinderea specializată în distribuirea energiei termice.

„În cazul dacă problema nu va fi soluţionată şi Oblenergo nu ne va veni în întâmpinare, noi înţelegem în mod clar că aceste datorii pot fi achitate după încheierea sezonului de încălzire, adică când „Teplo-komunenergo” va încasa banii pentru căldură”, a menţionat primarul O. Kaspruk. Cazangeriile şi reţelele de încălzire sunt aproape pregătite pentru sezonul de iarnă, a dat asigurări şi directorul Întreprinderii „Cernivţiteplokomunener-go”, Oleksand Melenciuk. Legea prevede ca sezonul de încălzire să înceapă pe 14 octombrie, dacă trei zile consecutiv temperatura aerului noaptea va fi de 8 grade Celsius. O problemă majoră rămâne datoria de circa 9 milioane de grivne a cernăuţenilor pentru căldura consumată în sezonul precedent. Datornicii înrăiți riscă să fie daţi în judecată.

Lasă un răspuns