Oscar 2016 — cea mai lungă gală din istoria evenimentului

leonardo-brie-alicia-winners820

leonardo-brie-alicia-winners820A fost anul lui Leonardo DiCaprio
Actorul american Leonardo DiCaprio în vârstă de 41 de ani, este în centrul atenţiei după ce a reuşit o victorie mult aşteptată la gala Oscar 2016, fiind desemnat Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din drama „The Revenant“.
Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar a avut loc în noaptea de 28 februarie la Los Angeles. „Spotlight“ a primit cea mai importantă distincţie a galei Oscar 2016 şi anume titlul de Cel mai bun film. Lungmetrajul, regizat de Tom McCarthy, prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia „The Boston Globe“, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici. De asemenea, „Spotlight“ a avut şi Cel mai bun scenariu, datorită cineaştilor Tom McCarthy şi Josh Singer.
Academia Americană de Film nu i-a mai dezamăgit de această dată pe fanii lui Leonardo DiCaprio (cum a făcut-o de cinci ori până acum), anticipata victorie la categoria Cel mai bun actor în rol principal, fiind confirmată. Totuşi, filmul „The Revenant“ a pornit în cursa Oscar 2016 cu cele mai multe nominalizări, respectiv 12, însă a tradus în reuşite doar trei. ”Mulţumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Le mulţumesc celorlalţi nominalizaţi din acest an pentru performanţa lor incredibilă. Revenant a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. Îţi mulţumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o, pentru talentul tău”, a spus DiCaprio, în discursul de după primirea Oscarului. Leonardo a ținut și un mini-discurs legat de schimbările climatice și despre cum suntem datori să salvăm planeta pentru copiii noștri.
Și Brie Larson a plecat acasă cu primul său trofeu Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal, obținut datorită rolului din „Room“. Marea surpriză a galei Oscar 2016 a fost înfrângerea lui Sylvester Stallone, aplaudat de nostalgici pentru revenirea în rolul boxerului Rocky Balboa, după aproape 40 de ani. Considerat favoritul clar al categoriei Cel mai bun actor în rol secundar, artistul a pierdut însă în faţa lui Mark Rylance, care a impresionat cu rolul spionului rus din „Bridge of Spies“, al lui Steven Spielberg.
Documentarul „Iarna de foc”, despre revoluția ucraineană din 2013-2014, în regia lui Eugen Afi­neievskogo a fost nominalizat pentru Cel mai bun film documentar, însă statueta de aur nu a primit, în schimb nominalizare a câștigat un film despre cantareața americană Amy Winehouse.

Добавить комментарий