OSCE anunţă escaladarea tensiunilor în Donbas

An Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) investigator takes pictures of a building after it was damaged by recent shelling in the western part of Donetsk, eastern Ukraine, November 27, 2014. REUTERS/Antonio Bronic (UKRAINE  - Tags: CONFLICT CIVIL UNREST)

Misiunea specială de monitorizare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat, vineri, că tensiunile au escaladat în Donbas, fiind înregistrate 2.000 de cazuri de încălcare a acordului de încetare a focului, relatează site-ul agenţiei Tass, citată de mediafax.

„Părţile nu îşi îndeplinesc obligaţiile în totalitate… Acum putem afirma că a început o fază a escaladării [tensiunilor]. Este lucru este probat de 2.000 de încălcări pe care le-au înregistrat observatorii noştri începând de marţi (9 ianuarie), ora 17.00, până miercuri (10 ianuarie), ora 17.00”, a spus Alexander Hug, unul dintre conducătorii misiunii speciale de monitorizare a OSCE.

Oficialul OSCE a adăugat că, în ciuda situaţiei complicate, misiunea de monitorizare va continua să călătorească în estul Ucrainei.

La 14 decembrie 2017, Rusia şi Statele Unite nu au ajuns la un consens privind misiunea ONU în Donbas. Preşedintele rus Vladimir Putin a precizat că o decizie în acest sens ar trebui să fie convenită direct între Ucraina şi autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk a izbucnit în 2014 şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi.

Lasă un răspuns