Papa Francisc îl va primi în iulie la Vatican pe preşedintele rus Vladimir Putin

putin_vs

Papa Francisc îl va primi pe 4 iulie, la Vatican, pe președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat joi Sfântul Scaun într-un scurt comunicat.

„Pot confirma că Sfântul Părinte îl va primi în audienţă la Vatican pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, pe 4 iulie viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti.

Întrevederea va fi cea de-a doua între papa Francisc şi preşedintele Putin, după precedenta audienţă din iunie 2015.

Atunci, Suveranul Pontif l-a îndemnat pe președintele Rusiei „să facă un efort important și sincer pentru a realiza pacea” în Ucraina.

Întâlnirea, care a avut loc în prezența interpreților, cu Papa Francisc afișând o mină serioasă, a durat 50 de minute, mai mult decât majoritatea audiențelor acordate de Sfântul Părinte. Doar primirile fostului lider de la Casa Albă, Barack Obama și actualului șef al statului francez, Emmanuel Macron, au durat mai mult.

Un pas important privind apropierea dintre Vatican și creștinii-ortodocși din Rusia l-a reprezentant întâlnirea istorică din luna februarie a anului 2016 dintre Papa Francisc și patriarhul Chiril, în Cuba.

Întrevederea s-a încheiat cu semnarea unei declarații comune, Vaticanul dând asigurări că este vorba despre afirmarea alianței între ortodocși și catolici în fața islamului din Orientul Mijlociu, într-o perioadă marcată de conflicte pe care Sfântul Părinte le-a descris ca fiind un „al trei război mondial pe bucăți”.

Lasă un răspuns