Parchetul General rus a demarat o anchetă împotriva directorului Institutului Naţional al Memoriei din Ucraina

630_360_1531405396-6304

Comisia de anchetă a Parchetului General Rus a demarat o anchetă pentru reabilitarea nazismului, împotriva directorului Institutului Naţional al Memoriei din Ucraina, Volodimir Viatrovici.

„Potrivit datelor anchetatorilor, de la sfârşitului anul 2014 şi până în momentul de faţă, Volodimir Viatrovici neagă datele stabilite prin sentinţa Tribunalului Militar Internațional din Nürnberg la adresa criminalilor de război. De asemenea, directorul Institutului Naţional al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici contestă, inclusiv, apartenența naționaliștilor ucraineni în cel de-al Doilea Război Mondial la trupele Trupele Waffen-SS și participarea lor la crime de război comise împotriva civililor”, se specifică în comunicatul de joi al Comisiei de anchetă a Parchetului General rus.

În comunicat se mai specifică că negarea faptelor stabilite prin sentinţele şi condamnările Tribunalului Militar Internațional din Nürnberg la adresa criminalilor de război, negarea rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi glorificarea criminalilor nazişti nu poate fi lăsată fără o atenție adecvată, notează rador.

Potrivit unor declaraţii anterioare făcute de directorul Institutului Naţional al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici, el va risipi „legendele despre unitatea ucrainenilor şi ruşilor”.

Într-o altă declaraţie anterioară făcută de directorul Institutului Naţional al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici a făcut referire la necesitatea „unei decomunizări rapide şi decisive” în Crimeea şi Donbas. De asemenea, directorul Institutului Naţional al Memoriei din Ucraina, Volodemir Viatrovici consideră că ucrainenii ar trebui să renunţe la sărbătorirea Zilei de 8 martie pentru a evita „sincronizarea” cu Rusia.

Lasă un răspuns