Parlamentar francez: În Ucraina, investitorul este speriat de corupție, nu de război

630_360_1523369533-6221

În Ucraina, investitorul francez este mai mult înfricoșat de corupție decât de război. Această opinie a fost exprimată de Valéria Faure-Muntian, șeful grupului de prietenie cu Ucraina la Adunarea Națională (camera inferioară a Parlamentului francez), într-un interviu acordat pentru „Evropieska Pravda” (Adevărul European).

Potrivit ei, francezii de rând știu foarte puține lucruri despre Ucraina. În schimb, potențialii investitori francezi care știu mai multe despre Ucraina vorbesc în primul rând despre corupție. „În Ucraina, investitorul francez este speriat de corupție, nu de război. La toate explicațiile despre potențialul Ucrainei, aud un singur răspuns – corupția. Dacă corupția va fi eradicată, atunci mediul de afaceri va veni fără probleme, în ciuda războiului”, – a spus Valéria FaureMuntian. „Nu este suficient de a adopta legi și a aplica reforme bune, dacă ulterior acestea nu sunt respectate, iar instanța de judecată nu poate restabili adevărul. Aceasta este o problemă mult mai mare decât birocrația și dificultățile în colectarea documentelor necesare”, a subliniat ea. Menționăm că Valéria Faure-Muntian s-a născut în 1884 la Chilia, regiunea Odesa. În 1998 a emigrat în Franța unde și-a continuat studiile și a intrat în politică.

Reamintim că recent, Ambasadorul Franței în Ucraina, Isabel Dumont, declara într-un interviu că companiile franceze care operează în Ucraina se confruntă cu fenomenul corupției și sechestrarea afacerilor împotriva voinței proprietarilor săi, ceea ce subminează credibilitatea investitorilor străini. „Aceste fapte sunt cunoscute autorităților ucrainene, care nici nu neagă existența lor. Când există astfel de atacuri împotriva unei companii, iar instanța de judecată dă dreptate celor care săvârșesc aceste fapte, vă imaginați care sunt implicațiile în ceea ce privește încrederea investitorilor străini în Ucraina”, a spus Isabel Dumont.

Добавить комментарий