Parlamentar ucrainean: În luna mai Ungaria poate debloca reuniunea Comisiei Ucraina-NATO  

image

Problemele legate de deblocarea reuniunii la nivel înalt a Comisiei NATO-Ucraina de către Ungaria pot fi soluționate în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a NATO de la Kiev din luna  mai a anului curent. Acest lucru a fost declarat  luni, 24 februarie, de către Iryna Vereșciuk, parlamentar din partea Slujitorului Poporului, notează Libertatea Cuvântului cu referire la UNIAN.

„Am fost recent la Bruxelles și am vorbit personal cu reprezentanții NATO. Vreau să-i  asigur pe toți că NATO are o înțelegere a modului de a ne accepta», spune I. Vereșciuk.

„Din păcate, reuniunea Comisiei NATO-Ucraina este în continuare blocată, dar problema se rezolvă. Între  țările membre NATO există deja o înțelegere cum poate fi depășită această situație», a spus parlamentarul.

„Sperăm că în luna mai a acestui an, când în Ucraina  va avea loc sesiunea Adunării Parlamentare NATO, … vom putea rezolva problemele care ne preocupă.,» a  spus Iryna Vereșciuk.

Reamintim că Ungaria blochează Reuniunea Comisiei Ucraina-NATO la nivel ministerial. Autoritățile ungare sustin ca astfel exercită presiuni asupra Ucrainei, solicitând o revizuire a legii educației.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий