Parlamentar ucrainean: Ucraina este gata să sprijine militar Azerbaidjanului în conflictul cu Armenia

90_main

Ucraina este gata să ofere sprijin militar Azerbaidjanului în conflictul cu Armenia pentru regiunea Nagorno-Karabah. Cel puțin despre asta a declarat parlamentara ucraineană din Partidul „Slujitorul poporului” Ludmila Marcenko, în eterul televiziunii „Ucraina 24”, potrivit armyinform.com.ua.

Potrivit parlamentarei, Ucraina este gata să sprijine Baku pe diferite platforme. Marcenko a menționat că este vorba atât despre ajutor umanitar, cât și militar pentru Azerbaidjan. În plus, ea a declarat că Ucraina oferă deja asistență Baku în domeniul juridic, precum și furnizează țării resursele necesare.

La scurt timp, Ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov (etnic armean, născut în Baku), a declarat că Ucraina nu va acorda asistență militară niciunei părți la conflictul din Nagorno-Karabah, criticând cele spuse de parlamentar, scrie glavcom.ua.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmîtro Kuleba, a declarat că Ucraina susține integritatea teritorială a Azerbaidjanului. Potrivit lui, autoritățile ucrainene au susținut mereu integritatea teritorială a Azerbaidjanului, la fel cum Baku a susținut integritatea teritorială a Ucrainei. Ministrul a menționat că acest principiu rămâne absolut neschimbat pentru Ucraina.

Libertatea Cuvântului

Screenshot_3

Добавить комментарий