Parlamentar ucrainean: Vă promitem că în șase luni vom adopta legea privind protecția limbilor minorităților naționale

parlamnetar

Președintele Comitetului pentru Cultură și Spiritualitate al Radei Supreme, Mykola Kniajnyțkyi, promite că legislația privind protecția limbilor minorităților naționale și a popoarelor indigene va fi adoptată în șase luni. El a spus acest lucru la ședința fracțiunilor parlamentare, înainte de adoptarea legii privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, notează Libertatea Cuvântului cu referire la UNIAN. Potrivit lui Kniajnyțkyi, legea privind funcționarea limbii ucrainene este „o lege corectă față de ucraineni, care nu umilește minoritățile naționale”.
„Promitem că în șase luni vom adopta legea cu privire la protecția minorităților naționale și a popoarelor indigene. Vom face totul pentru ca acești oameni care trăiesc în Ucraina, toți cetățenii, să se simtă ca acasă”, a spus Kniajnyțkyi. Amintim că astăzi, 25 aprilie, Rada Supremă a adoptat cu 278 de voturi legea „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”.
Potrivit noii legi, fiecare cetățean al Ucrainei trebuie să posede limba ucraineană, toți oficialii și șefii insituțiilor de stat, medicii, avocații, directorii de universități, judecătorii și alții trebuie să vorbească în ucraineană. Site-urile și ziarele vor trebui să aibă și o versiune în limba ucraineană. Pentru încălcarea legii se introduce pedeapsa administrativă, iar „pentru umilirea publică și nerespectarea limbii de stat”, răspunderea penală.

Lasă un răspuns