Parlamentarul Ivan Rybak, într-o vizită de lucru în Japonia

41462

Parlamentarul ucrainean Ivan Rybak se află într-o vizită de lucru în Japonia. Demnitarul, originar din regiunea Cernăuți, împreună cu alți membri ai delegație ucrainene s-a deplasat în Țara Soarelui Răsare pentru a se familiariza cu starea și activitățile centralei nucleare de la Fukushima, la care s-a produs o explozie puternică în urma unui tsunami provocat de un cutremur.

„Voi relata mai târziu despre pașii întreprinși de guvernul japonez în vederea lichidării consecințele accidentului nuclear de la Fukushima, acum sunt  la Ambasada Ucrainei din Tokyo, la o expoziție de picturi realizate în stilul „Manga”, a scris parlamentarul pe pagina personală de Facebook.

Reamintim că în ultimele sale interviuri parlamentarul a declarat indignat că în timpul unei vizite la o bibliotecă școlară din regiunea Cernăuți nu a găsit măcar o carte în limba ucraineană.

„În timpul vizitei la o bibliotecă școlară sătească din Ucraina, nu am găsit măcar o carte în limba ucraineană. Toate erau în limba română. Este vorba despre regiunea Cernăuți. Locuitorii satului comunică între ei în limba română, copiii la școală vorbesc românește, aproape toate mașinile din sat sunt cu numere străine. Trebuie să întreprindem măsuri și să facem ordine”, a declarat Rybak într-un interviu pentru canalul 112.

Lasă un răspuns