Partidele politice ucrainene cheltuiesc bani din bugetul statului

verhovnaya-rada-ukrainy_1

În primul trimestru al anului curent cheltuielile partidelor politice din Ucraina s-au cifrat la 85,2 milioane grivne, dintre care 84,4 milioane grivne din Bugetul de stat. Aceste date au fost difuzate de Comitetul Alegătorilor din Ucraina.

Deci, formațiunile politice în proporție de 99 la sută depind de sursele bugetare. Se menționează că „Frontul Popular”, de exemplu, în decursul a trei luni a cheltuit 20,2 milioane grivne (99 la sută din Bugetul de stat), „Blocul lui Petro Poroșenko” – 28,7 milioane grivne (99 la sută), „Blocul de Opoziție” – 6,3 milioane grivne (99 la sută), „Samopomici” – 20 milioane grivne (99 la sută), Partidul Radical al lui Leașko – 5,5 milioane grivne (95 la sută), „Barkivșcina” – 4,2 milioane (92 la sută).

Și, cum credeți, pentru ce au fost folosite aceste mijloace bugetare? Pentru mărfuri de prima necesitate. Vedeți, partidele, care pretind să fie în fruntea societății ucrainene și să fericească poporul,  cheltuiesc banii din buget, adunați din impozitele cetățenilor, pentru detergenți, pachete pentru resturi menajere, hârtie pentru oficiu, imprimante etc. O bună parte din mijloacele bănești sunt folosite pentru achitarea arendei oficiilor și publicitate. Dacă partidele politice ar aduna cotizații de la membrii lor și bani donați de persoane fizice și juridice, finanțarea din buget se va reduce considerabil, a concluzionat Comitetul Alegătorilor din Ucraina.

Lasă un răspuns