Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost invitat în decembrie la Moscova

orig

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel va participa perioada 2-5 decembrie, alături de alţi patriarhi şi întâistătători, la aniversarea a 100 de ani de la restaurarea patriarhatului Bisericii Ruse, informează presa din țara vecină.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al instutuției, Vasile Bănescu.  Bănescu a precizat pentru că vizita patriarhului BOR, efectuată la invitaţia patriarhului Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii, nu este una bilaterală.

Se împlinesc anul acesta 100 de ani de la restaurarea instituției Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse din anul 1917, un an de importanță covârșitoare pentru istoria Rusiei, având drept considerent impactul pe care l-au avut evenimentele desfășurate în decursul acestui an asupra vieții societății rusești. Aceste evenimente s-au succedat cu o deosebită rapiditate și au implicat toate sferele vieții sociale.

În urmă cu o lună, Patriarhul Kiril a fost prezent la București, unde a participat, alături de ierarhi români și straini, la slujba Te Deum care a marcat zece ani de la intronizarea Patriarhului Daniel.

Lasă un răspuns