Patriarhul Daniel, la întâlnirea cu Kiril al Rusiei: Biserica lui Hristos nu poate fi distrusă

MmU4YWIyM2YyMzU1MTgyYmMwN2YyNGI5Y2U=.thumb

„Biserica lui Hristos nu poate fi distrusă, chiar dacă este răstignită, deoarece ea poartă în sine taina sau puterea harică a învierii”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, s-a întâlnit duminică cu Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, potrivit Agerpres.

Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului de la Reședința „Danilovski” și a fost prilejuită de vizita la Moscova a unei delegații a Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia festivităților dedicate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea instituției patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhul Daniel a adus în discuție și problema secularizării, „care propune organizarea vieții individuale și sociale ca și cum Dumnezeu nu ar exista”. „De asemenea, o problemă la fel de importantă legată de secularizare este și criza spirituală a familiei contemporane”, menționează comunicatul.

„Preafericitul Părinte Daniel a exprimat dorința de a da curs invitației Patriarhiei Ruse de a trimite tineri să studieze în Academiile Teologice rusești și de a continua colaborarea academică dintre Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și Academiile teologice din Moscova, Sankt Petersburg și Kiev. Părintele Patriarh Daniel a subliniat faptul că invitația de a trimite tineri la studii teologice este reciprocă și foarte importantă pentru cunoașterea vieții și activității celor două Biserici”, informează BOR.

La rândul său, Patriarhul Kiril și-a exprimat bucuria de a-l primi pe Patriarhul Daniel în Mănăstirea Danilovski, cel mai vechi locaș monastic din Moscova, mulțumind pentru participarea la evenimentul centenarului și pentru posibilitatea oferită de a discuta probleme actuale pentru ambele Biserici.

Patriarhul Daniel se află la Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie, cu prilejul festivităților organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Lasă un răspuns