„Patriarhul onorofic” al BOU Filaret: Noi nu acceptăm Tomosul (VIDEO)

large

„Patriarhul onorific” al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Filaret Denisenko afirmă că nu cunoştea conţinutul Tomosului privind autocefalia Bisericii Ortodoxe ucrainene, de aceea nu-l acceptă.

La forumul inteligenţimii ucrainene „Pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană! Pentru Patriarhia Kievului!” care a avut loc la 11 iunie 2019 în orașul Kiev, Filaret a declarat că nu acceptă Tomosul. Informează „Hromadske”.

„Noi nu acceptăm acest Tomos pentru că noi nu cunoşteam conţinutul Tomosului acordat. Dacă i-am fi cunoscut conţinutul, nu am fi votat la 15 decembrie pentru autocefalie. Noi nu avem nevoie să trecem dintr-o subordonare la alta”, a subliniat Filaret.

Totodată, el a declarat că poziţia sa are ca temei  dorinţa de a sluji Ucrainei: „Patriarhia de la Moscova urmăreşte interesele Moscovei, Biserica Ortodoxă a Ucrainei le slujeşte grecilor. Cine va sluji Ucrainei?”.

Acesta a mai adăugat că la 20 iunie va fi convocat Consiliul Local al Bisericii Ortodoxe Ucrainene: „Vom demonstra că Patriarhia Kievului a existat, există și va exista în continuare.”

Lasă un răspuns