Pavlo Klimkin: „Ucraina ar trebui să permită dubla cetățenie”

1513395535-2757-pavel-klimkin

În opina ministrului ucrainean al afacerilor externe Pavlo Klimkin, datorită introducerii dublei cetățenii, Ucraina ar putea atrage o mulțime de specialiști străini, din diferite domenii, care vor consolida eforturile în vederea implementării reformelor. Declarația a fost făcută marți, 26 februarie, în timpul unui briefing de presă la Odesa, notează UNIAN.

„Consider că este necesar să se permită dubla cetățenie. Cu siguranță avem nevoie de ea. Cu toate acestea, în nici un caz nu ar trebui să se introducă dubla cetățenie cu țara agresoare (Federația Rusă). Vom discuta despre asta numai atunci când Donbasul și Crimeea se va reîntoarce în componența Ucrainei”, a declarat Klimkin.

Potrivit diplomatului ucrainean, datorită legalizării dublei cetățenii „specialiștii străini vor putea veni să ne ajute cu implementarea reformelor”.

În luna octombrie anul trecut Pavlo Klimkin a declarat că locuitorii regiunii Transcarpatia, care au obținut cetățenia maghiară, nu vor și sancționați de autoritățile ucrainene pentru deținerea dublei cetățenii.

Reamintim că recent, un funcţionar public din regiunea Cernăuţi a fost demis din funcţie, după ce autorităţile au descoperit că acesta deţine şi cetățenie română.

Libertatea Cuvântului

Lasă un răspuns