Pe aeroportul din Kiev a fost transmis un material video în care Ucraina era prezentată fără Crimeea

34

Un material video în care Ucraina era prezentată fără Crimeea a fost transmis pe aeroportul din Kiev. Poliţia ucraineană a deschis un dosar penal şi a aflat că scrisoarea cu propunerea transmiterii conţinutului video a sosit de la Ministerul Politicii Informaționale, a anunţat, marţi, serviciul de presă al Direcţiei regionale a Poliţiei Ucrainei.

Potrivit datelor poliţiei, informaţia privind rularea filmuleţului în care Ucraina apare fără teritoriul Crimeii a fost anunţată de un pasager de pe aeroportul Borispol.

„În acest caz, serviciul de anchetă al aeroportului Borispol a declanşat, deja, o procedură penală în conformitate cu partea 1 din articolul 110 din Codul Penal al Ucrainei, privind «încălcarea integrităţii teritoriale şi a inviolabilităţii Ucrainei»» — se afirmă în comunicat.

În prezent, poliţiştii îi interoghează pe angajaţii aeroportului şi încearcă să stabilească persoanele care au montat şi au trimis filmuleţul spre difuzare. Anterior, se anunţase că scrisoarea cu propunerea transmiterii conţinutului video a sosit la aeroport de la Ministerul ucrainean al Politicii Informaționale, notează rador.

Добавить комментарий