Peste 2,5 mii de militari din 10 țări europene. În regiunea Lviv  vor avea loc exercițiile militare  internaționale „Rapid Trident-2020”

rapid_trident_2019_81020500

Exercițiile militare „Rapid Trident – 2020”, la care vor participa aproximativ 2,5 mii de militari din 10 țări europene,  vor avea loc în a doua parte a lunii septembrie la Centrul Internațional pentru Menținerea Păcii și Securității a Academiei Naționale a Forțelor Terestre „Petro Sagaidacinyi” din regiunea Lviv. Pe lângă Ucraina și SUA, la exercițiile comune ale NATO în Ucraina vor participa militari din Moldova, România, Canada și Regatul Unit, informează Espresso. Zahid”.

Potrivit lui Anton Myronovyci, purtător de cuvânt al Academiei Naționale a Forțelor Terestre din Ucraina, pregătirile se află în prezent în etapa  finală.

„Din cauza pandemiei a trebuit să reducem puțin din amploarea exercițiilor. Cu toate acestea, sperăm că se vor alătura cât mai multe țări europene”, a declarat Anton Myronovyci.

Exercițiile din acest an au ca scop elaborarea acțiunilor comune de respingere a agresiunii în Europa. Evenimentele care s-au derulat în estul Ucrainei și în timpul ocupării Crimeei au fost luate ca bază.

„Acestea sunt amenințări actuale,  care  există nu doar în Ucraina. Acestea pot apărea  în regiunile Europei de Est și în alte părți ale lumii”, a adăugat Anton Myronovyci.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns