Peste 36 de elevi de etnie română din Ucraina participă la o tabără de creație în județul Suceava

524729maxim

Județul Suceava găzduiește, în perioada 6 – 12 august a.c., o tabără de creație organizată pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuți-Ucraina. Evenimentul este organizat, în cadrul Lunii Diasporei, de Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți, având ca parteneri Universitatea „Ștefan cel Mare”, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina, Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” și Inspectoratul Școlar Județean, transmite Monitorul de Suceava.

În cadrul taberei, în județul Suceava sunt prezenți peste 34 de elevi de etnie română din regiunea Cernăuți și șase profesori. În prima zi a taberei, cadrele didactice și elevii au fost primiți la Consiliul Județean Suceava de vicepreședintele acestei instituții, Gheorghe Niță, și de administratorul public al județului, Irina Vasilciuc.

Gheorghe Niță a arătat că tabăra de creație este organizată pe trei ateliere, pictură, meșteșuguri și literatură. Locațiile în care vor avea loc aceste ateliere vor fi Muzeul Satului Bucovinean, Biblioteca ”I. G. Sbiera” și Muzeul Bucovinei. Gheorghe Niță a mai spus că de atelierul de literatură se va ocupa Ovidiu Vintilă, de cel de meșteșuguri Eutania Rusu, în timp ce de atelierul de pictură se va ocupa Mihai Pânzaru – PIM.

Добавить комментарий