Péter Szijjártó: Ungaria va continua să blocheze apropierea Ucrainei de NATO

Peter-Szijjárto

Ungaria revendică din nou încălcarea drepturilor maghiarilor din Transcarpatia.

Ungaria va continua să blocheze apropierea Ucrainei de NATO până când nu vor fi  rezolvate problemele etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia, a declarat  ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, relatează Reuters preluat de Libertatea Cuvântului.

Ministrul a spus că este în interesul Ungariei ca Ucraina să fie o țară stabilă, democratică și sigură, deoarece situația maghiarilor din Transcarpatia  depinde direct de aceasta. El a mai spus că drepturile maghiarilor din Transcarpatia au fost „grav încălcate”  în perioada  fostului președinte Petro Poroșenko.

Péter Szijjártó  a subliniat că Ungaria  va suspenda  veto-ul care blochează apropierea Ucrainei de NATO, dacă vor fi restabilite drepturile pe care le aveau maghiarii din Transcarpatia  înainte de intrarea în vigoare a legilor privind limba și învățământul.

„Nu cerem nimic de prisos. Nu cerem drepturi suplimentare pentru ungurii din Transcarpatia. Cerem  restabilirea drepturilor  pe care le aveau înainte», a adăugat ministrul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавить комментарий