Poetul Ilie Tudor Zegrea – omagiat la Chișinău

Screenshot_1

Poetul Ilie Tudor Zegrea, preşedintele Societăţii scriitorilor români din Cernăuţi, a fost omagiat de confraţii de condei de la Chişinău cu prilejul aniversării a 70 de ani de la naştere.

 

Talentul de poet şi virtuţile de om al cetăţii într-un spaţiu ostil, i-au adus lui Tudor Zegrea premiul şi diploma de excelenţă a Uniunii scriitorilor din Moldova.

„Ilie Zegrea e un scriitor valoros în arealul literaturii române nu doar la Cernăuţi, ci şi la Bucureşti, Cluj şi, bineînţeles, la Chişinău. Ilie Tudor Zegrea a contribuit în modul cel mai direct şi activ la renaşterea instituţiei literare din Bucovina, în afirmarea scriitorilor de limbă română în acel spaţiu”, a menţionat Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova în timpul întâlnirii.

 

Ilie Tudor Zegrea s-a născut acum 70 de ani în satul Sinauţii de Jos, din Hliboca, a studiat la Universitatea din Cernăuţi, a lucrat la ziarul „Zorile Bucovinei”, la radiodifuziunea din Cernăuţi, a scris poezie şi mereu a apărat valorile româneşti.

Lasă un răspuns