Poliția de Frontieră din Ucraina va conlucra cu cea din Moldova pentru a combate corupția la frontieră

u2

La masa de discuții s-au reunit reprezentanții Securității interne a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei și polițiștii de frontieră din cadrul Direcției inspecție efectiv din Republica Moldova.

În debutul întrevederii, interlocutorii au marcat nivelul excelent de cooperare între structurile specializate, în special au apreciat aspectul ce vizează informarea reciprocă pe domeniul de activitate, atât la nivel strategic, cât și operațional.

Părțile au confirmat că datorită eforturilor comune, dar și activităților coordonate la frontieră, s-a reușit prevenirea și combaterea multor acțiuni ilegale, inclusiv acele tentative cu implicarea personalului de la frontieră. În context, s-a relevat necesitatea realizării unei analize permanente a cauzelor și condițiilor ce favorizează ilegalitățile la frontiera moldo-ucraineană, efectuării operative a schimbului de date și promovării unui spirit de integritate în rândul angajaților autorităților de frontieră.

Totodată, cele două delegații au convenit asupra efectuării unor operațiuni comune de anihilare a grupărilor infracționale, specializate în contrabanda cu alcool etilic, în care sunt implicați funcționari publici și reprezentanți ai instituțiilor de frontieră din ambele state.

La finalul întrevederii s-au trasat obiectivele colaborării ulteriore, fiind unanim evocată ideea menținerii unei bune relații de conlucrare în domeniul de prevenire și combatere a corupției la frontieră.

Ședința a avut conform Planului de dezvoltare a cooperării între Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei și Departamentul Poliției de Frontieră al MAI din R.Moldova pentru anii 2016-2017.

Lasă un răspuns