Politicieni europeni participă la Forumul Economic din Crimeea ocupată

forum

Mai multe delegații de politicieni europeni participă la Forumul Economic Internațional de la Ialta, care și-a început lucrările joi, scrie „Evropeiska Pravda” (Adevărul European).

După cum notează TASS,  la Forumul din acest an participă  reprezentanți din  60 de țări, în total aproximativ  trei mii de persoane.

La acest moment nu se cunoaște cu exactitate câți politicieni din țările UE au venit în peninsula anexată Crimeea. Anterior, organizatorii Forumului au anunțat sosirea unei mari delegații din Germania și Austria, precum și delegați din Italia și Grecia. În plus, a sosit și o delegație  numeroasă din Siria – 70 de persoane.

La deschiderea Forumului a luat cuvântul deputatul german, Marcus Frohnmeyer, care reprezintă partidul de ultra-drepta „Alternativa  pentru Germania”. El a spus că  „trăim timpuri foarte dificile, există o mulțime de conflicte” și de aceea „este foarte important să facem schimb de  păreri și opinii”.

Viceprimarul orașului  austriac Linz, Detlef Wimmer,  în alocuțiunea ținută  a cerut ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

În conformitate cu legislația ucraineană, în cazul încălcării de către străini a regulilor de trecere a frontierei administrative cu Republica Autonomă Crimeea,  se ia decizia de a interzice intrarea lor în Ucraina.

În plus, încălcarea ordinii de intrare în Crimeea ocupată temporar prin punctele de trecere închise de Guvernul ucrainean, presupune răspundere penală sau administrativă, în funcție de circumstanțe.

Lasă un răspuns