Politolog rus: Zelenskyi  a decis să refacă Imperiul  Austro – Ungar ? Președintele numește consuli  austrieci  guvernatori în vestul Ucrainei

medium-322899348401da49598c4o-1526206384

Politologul și istoricul rus cu origini ucrainene, Vladimir Kornilov, a observat o coincidență ciudată  în numirile recente în funcții de guvernator în Vestul Ucrainei. Despre aceasta politologul scrie pe pagina lui de  Facebook, notează Libertatea Cuvântului. Potrivit publicistului, noii șefi ai administrațiilor regionale de stat din Cernăuți și Lviv sunt consuli onorifici ai Austriei.

„Noul guvernator al regiunii  Cernăuți, Serhii Osaciuk, a fost numit consul onorific la Cernăuți. Mai devreme, consulul onorific al Austriei din Lviv, Markian Malskyi, a fost numit guvernator  la  Lviv. Zelenskyi a decis să refacă în acest mod Imperiul Austro — Ungar?» — se întrebă Kornilov.

Reamintim că Markian Malskyi a fost desemnat guvernator al regiunii Lviv pe 6 iulie 2019.  Marți, 28 octombrie, în timpul unei ședințe în deplsare  în orașul Mariupol Cabinetul de Miniștri al Ucrainei  a aprobat desemnarea lui Serhii Osaciuk în funcția de șef al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Serhii Osaciuk este doctor în științe istorice, traducător și  personalitate publică. S-a născut pe 7 iunie 1972. În 1994 a absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Cernăuți. Este fondatorul Centrului Literar „Paul Celean” din Cernăuți și președinte al organizației publice Centrul Media Bucovina „Belle Vue”. În 2014 a fost numit Consul Onorific al Republicii Austriece la Cernăuți. Este autor și editor al mai multor monografii despre istoria germanilor din Bucovina, relații interetnice, documente diplomatice, eseuri științifice  despre istoria orașului Cernăuți.

Добавить комментарий