Polonia vrea să creeze o Gardă Națională pentru a se proteja de o eventuală incursiune a Rusiei

Warszawa-Wesoła, 30.01.2016. Minister obrony narodowej Antoni Macierewicz (P) z wizytą na ćwiczeniach ph. "Szkolenie organizacji proobronnych i klas mundurowych we współpracy z jednostką wojskową" w 1. Brygadzie Pancernej w Warszawie-Wesołej, 30 bm. (mr) PAP/Paweł Supernak ***Zdjęcie do depeszy PAP pt. Macierewicz: MON musi finansować organizacje proobronnne***

Polonia intenționează să creeze o Gardă Națională pentru a se proteja de o eventuală incursiune a Rusiei. Ministerul Apărării de la Varșovia, Antoni Macierewicz, a declarat că peste 53 de mii de voluntari vor fi recrutați până în 2019.

Potrivit autorităților poloneze, aceste trupe vor fi similare cu Garda Națională din Statele Unite ale Americii. Din ele vor face parte civili care au urmat pregătirea militară.

Aceștia vor proteja granițele Poloniei de o eventuală intervenție a Rusiei, similară cu cea din Estul Ucrainei.

La fel, în cadrul unei ședințe a guvernului, Macierewicz a spus că în acest an și în anul care urmează, ministerul pe care-l conduce va aloca circa 1 miliard de zloți (320 de milioane de euro) pentru dezvoltarea armatei cibernetice.

Lasă un răspuns