Poltorak: Rusia a atacat navele ucrainene în Strâmtoarea Kerci pentru a provoca o agresiune deschisă împotriva Ucrainei

polotrak

Potrivit ministrului Apărării din Ucraina, Stepan Poltorak,  în acest mod Rusia vrea de fapt să anexeze Marea Azov.

Federația Rusă nu va reuşi să  forţeze Ucraina să renunțe la dreptul legal de a trece prin Strâmtoarea Kerci, a declarat pentru postul TV „112 Ucraina”,  ministrul Apărării, Stepan Poltorak, notează Libertatea Cuvântului.

„Una dintre sarcinile pe care Rusia le-a stabilit atunci când a organizat  provocarea în strâmtoarea Kerci, a fost să ne provoace să răspundem. Pentru ca noi să tragem focuri de armă , astfel  ca împotriva Ucrainei să înceapă o agresiune deschisă. Al doilea obiectiv a fost acela de a ne face să renunţăm să trecem prin Strâmtoarea Kerci  spre Marea Azov. Astfel se vrea anexarea practică a Mării Azov. Nu vom fi de acord niciodată cu aceasta și nu vom renunța la teritoriul nostru”, a spus Poltorak.

Reamintim că pe 25 noimebrie 2018 Rusia a atacat trei  nave militare ucrainene în Strâmtoarea Kerci. Zilele trecute un tribunal de la Moscova a decis că patru din cei 24 de marinari ucraineni capturați de Rusia în largul peninsulei Crimeea în noiembrie vor rămâne în arest preventiv până pe 24 aprilie

Lasă un răspuns